Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024”

Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024”

No 22. līdz 26. aprīlim Kauņas Tehnoloģiju koledžā notika starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024”. 

Starptautiskajā nedēļā piedalījās izglītības iestāžu pārstāvji no 10 valstīm: Latvijas, Polijas, Spānijas, Portugāles, Ziemeļmaķedonijas, Slovēnijas, Vācijas, Maltas, Turcijas, Itālijas. LBTU Malnavas koledžu pārstāvēja Sandra Ežmale, Karīne Laganovska un īsā cikla studiju programmas “Autotransports” studenti Raivo Lezdiņš, Daniels Rudzišs, Markuss Birčs, Armands Bēŗziņš, Jegors Kočerovs, Valentīns Rasims, Emīls Jemeļjanovs. Pasākuma programmā viesiem tika organizētas izglītojošas un izzinošas aktivitātes koledžas izglītības jomās. Studenti kopā ar citu valstu jauniešiem piedalījās Kauņas Tehnoloģiju koledžas organizētajā BIP programmā. Viens no galvenajiem dalībnieku ieguvumiem bija iespēja piedalīties zinātniskajā konferencē par iekļaujošu mācību vidi un kompetentu speciālistu apmācību. Paneļdiskusija par sadarbību starp izglītībā ieinteresētajām pusēm, lai izveidotu iekļaujošu mācību vidi, deva iespēju izprast un diskutēt par svarīgajiem jautājumiem, kas saistīti ar inovatīvām izglītības metodēm un praksēm. Turklāt, sadarbība starp izglītības iestādēm un uzņēmumiem tika stiprināta, veicinot zināšanu un pieredzes apmaiņu. Pēc paneļdiskusijas viesi un konferences dalībnieki pulcējās zinātniskajās grupās, kur klausījās un lasīja ziņojumus. Prezentācijās par profesionālās izglītības iestādēm, klātesošos Sandra Ežmale iepazīstināja ar LBTU Malnavas koledžas izglītības un pētniecībaa jomām. Pasākumā piedalījās arī pārstāvji no šādiem uzņēmumiem: "UAB Žilinskis", "UAB Peikko Lietuva", "UAB AtkinsRealis", UAB DOJUS agro, "UAB Flamanda", AB "Lietuvos geležinkeliai", "UAB Iremas", "UAB". Tyrens Lietuva", " UAB YIT Lietuva", "AB VIA Lietuva", "UAB Realprojektas", "AB Kauno tiltai", "Asphalab Baustoffprüfungen GmbH".

KTK Starptautiskā nedēļa ne tikai paplašināja dalībnieku skatījumu uz inženierzinātnēm un izglītības tehnoloģijām, bet arī veicināja starptautisku sadarbību un zināšanu apmaiņu, kas ir svarīgi mūsdienu profesionālās izglītības attīstībā. 

Mobilitāte īstenota Erasmus +projekta “Personu mobilitāte mācību nolūkos” 2022-1-LV01-KA131-HED-000060352 ietvaros.

Logo | Erasmus+

Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024” 0Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024” 1Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024” 2Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024” 3Starptautiskā nedēļa “Inženierzinātnes un izglītības tehnoloģijas 2024” 4